Den mye omtalte bortføringssaken tok en ny og dramatisk vending da Tom Hagen (70) ble pågrepet av politiet i Lørenskog tirsdag morgen. Han ble siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone.

Onsdag formiddag klokka 12 vil han bli framstilt for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett på Lillestrøm.

Politiet opplyste tirsdag at de vil be om fire ukers varetekt for Tom Hagen.

Av smittevernhensyn får ikke pressen adgang til å komme inn på tinghuset, og må følge rettsmøtet via videolink.

Nekter befatning

Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra familiens bolig i Sloraveien på Lørenskog 31. oktober 2018 og er fremdeles ikke funnet.

Tom Hagens tidligere bistandsadvokat under forsvinningssaken, Svein Holden, måtte tirsdag bytte rolle og ble i løpet av dagen oppnevnt som Hagens forsvarer. Han opplyste at klienten i løpet av ettermiddagen skulle i avhør med etterforskerne.

– Hagen ønsker å svare på de spørsmålene politiet måtte ha, sa Holden til pressen etter at han hadde hatt et kort møte med Tom Hagen tirsdag ettermiddag..

Hagen nekter for å ha noe med drapet på kona å gjøre.

– Han fastholder med styrke at han ikke har noe med dette å gjøre, sa forsvareren

– Tydelig planlagt

Politiet opplyste tirsdag at mistanken mot Tom Hagen gradvis var blitt styrket under den omfattende etterforskningen som ble startet etter at Anne-Elisabeth Hagen ble borte.

Saken ble først etterforsket som et bortføringssak med økonomisk motiv, men skiftet etter hvert status til en drapssak.

– Det har ikke skjedd en bortføring, ikke vært en reell forhandlingsmotpart eller reelle forhandlinger. Det bærer preg av en tydelig planlagt villedning, sa politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt på politiets pressekonferanse.

foto
Anne-Elisabeth Hagens ektemann Tom Hagen er pågrepet i en politiaksjon i Lørenskog. Hans kone har vært savnet i halvannet år. Foto: NTB Scanpix