Giftig røyk fra brann i lagerbygg i Nordland

Beboere på Reipå i Meløy i Nordland ble natt til torsdag advart mot giftig røyk etter at det brøt ut brann i en lagerbygning ved 1-tiden. Mange kjemikalier var lagret i bygget.

Folk ble bedt om å lukke vinduer og luker og det ble vurdert om evakuering var nødvendig. Ved 3-tiden var faren over etter at brannen var slukket.

Minst 17 personer er savnet i australske branner

Foto: Foto: Australian Defence Force/ AP/ NTB scanpix

En person er bekreftet død og minst 17 personer er torsdag savnet etter brannene i den sørøstlige delen av den australske delstaten Victoria.

Marineskipet HMAS Choules ankom torsdag den isolerte kystbyen Mallacoota med nødvendige forsyninger som vann, mat og drivstoff. Den ville også starte evakuering av mennesker.

Kurz skal regjere sammen med De grønne i Østerrike

Foto: Foto: Ronald Zak/ AP/ NTB scanpix

Konservative Sebastian Kurz (33) blir statsminister i Østerrike igjen, nå som leder for en historisk koalisjon med De grønne.

Den nye regjeringens politikk antas å bli betydelig annerledes enn under Kurz' forrige regjering, da han møysommelig pleide sitt image som forkjemper for en streng innvandringspolitikk.

Tidligere NBA-toppsjef er død

Foto: Foto: Mark Duncan/ AP/ NTB scanpix

David Stern (77), mannen som gjorde basketball og NBA verdenskjent, døde onsdag etter at han ble rammet av hjerneblødning tidligere i desember, opplyser NBA.

Stern var advokaten som elsket basketball og var involvert i NBA i nesten tjue år før han inntok sjefsstolen i 1984. Posisjonen som toppsjef skulle han beholde i 30 år før han ga seg i 2014. Da var NBA forandret til en milliardbutikk.

Skjøt fyrverkeri mot folk med hund

Politiet i Agder mottok torsdag flere meldinger om bruk av fyrverkeri på Lunde i nye Kristiansand kommune, hvor fyrverkeri ble skutt fra bil mot personer.

Meldingene kom omtrent et kvarter før midnatt og gikk ut på at personer i en bil skjøt fyrverkeri mot personer som gikk tur med hund. Ingen dyr eller mennesker ble skadd.