Norges Røde Kors fordømmer angrep i Kunduz

Oslo (NTB): Luftangrepet som rammet Leger Uten Grensers sykehus i Kunduz i Afghanistan, er et klart brudd på folkeretten, fastslår Norges Røde Kors.

Publisert: Publisert:
NTB

— Syke og sårede har krav på beskyttelse. Det er derfor helt uakseptabelt hvis sykehuset til Leger Uten Grenser er truffet av amerikanske luftangrep, sier Mads Harlem, leder for politikk og folkerett i Norges Røde Kors.

Røde Kors fordømmer luftangrepet og kondolerer overfor ofre og pårørende som ble rammet. Minst tre hjelpearbeidere er drept, mens 30 er savnet etter angrepet natt til lørdag. NATO etterforsker om amerikanske styrker står bak.

— I henhold til Genèvekonvensjonene har sykehus krav på beskyttelse. Partene skal gjøre det som er mulig for å forsikre seg om at det er et militært mål. Ved tvil om det kan være et sivilt mål, skal angrepet innstilles, sier Harlem i en pressemelding fra Norges Røde Kors lørdag formiddag.

Provinshovedstaden Kunduz nord i Afghanistan har den siste uken vært åsted for harde kamper mellom Taliban-opprørere og afghanske sikkerhetsstyrker med støtte fra NATO. (©NTB)

Publisert: