Vester Flanagan (41) døde etter at han tilsynelatende skjøt seg selv under en politijakt onsdag. Noen timer tidligere hadde han skutt og drept to tidligere kolleger, journalisten Alison Parker (24) og kameramannen Adam Ward (27) under en direktesending på TV-kanalen WDBJ7 i Roanoke i den amerikanske delstaten.

Flanagan, som gikk under navnet Bryce Williams i jobben som journalist, tegnet et urovekkende bilde av seg selv i Twitter-meldinger og et «manifest» sendt til ABC News før og etter drapene.

På mannens Twitter-konto ble det dessuten publisert en grufull video som viste selve skytingen få timer etter drapene. Den 41 år gamle afroamerikaneren fra California hevdet han var blitt behandlet dypt urettferdig gjennom karrieren og sa han ville hevne rasediskriminering.

En bruker ved navn Bryce Williams anklaget i Twitter-meldinger Parker for «rasistiske kommentarer» og hevdet Ward hadde klaget ham inn til HR-avdelingen da Flanagan jobbet i WDBJ7. I en 23 sider lang faks sendt til ABC News to timer etter skytingen, oppga Flanagan massakren i Charleston som dråpen som fikk begeret til å flyte over. Ni afroamerikanere ble drept da en hvit rasist åpnet ild i en kirke i delstaten South Carolina tidligere i år. «Men sinnet mitt har bygget seg opp jevnt og trutt», heter det videre i det såkalte manifestet som 41-åringen hadde titulert «Selvmordsbrev til venner og familie». (©NTB)