En 48 år gammel kvinne står tiltalt i Hadeland og Land tingrett for overtredelse av dyrevernloven og viltloven, og hun er også tiltalt for farlig hundehold. Bakgrunnen for det siste tiltalepunktet er den tragiske hendelsen på Vest-Torpa 31. januar i fjor, da sju år gamle Johannes Åsheim ble drept av bitt fra én eller flere hunder. Hundene var noen av tiltaltes 25 hunder av typene schæfer, polar og blandingsrase.Rettssaken mot kvinnen skulle starte i Hadeland og Land tingrett i dag, men hovedforhandlingene ble utsatt til onsdag fordi tiltalte ikke møtte i retten,

Ifølge kvinnens forsvarer, advokat John M. Hammervoll, har hans klient influensa og kunne ikke møte i retten fordi hun er sengeliggende. Kvinnen hadde legeerklæring for dette.

Retten kom til at kvinnen skal få undersøkt sin fysiske og psykiske tilstand av en lege for å få fastslått om og når hun vil kunne møte i retten. Rapporten fra legen skal være klar i morgen, og retten forventer at tiltalte møter onsdag hvis ikke legen kommer til noen annen konklusjon.

Like før jul forsøkte forsvareren å få rettssaken utsatt fordi kvinnen blant annet har hatt depresjoner som følge av hendelsen på Vest-Torpa.