"Wonderboy" er i klasse for seg, men også Lars Ramslis "Fatso" og Tove Nilsens "Kretadøgn" selger veldig bra blant de norske bøkene. Blant utenlandske forfattere er svensken Henning Mankell på salgstoppen, opplyser markedssjef Lise Owren hos Tanum i Oslo til NTB."Wonderboy" handler om den unge økonomen Christian von der Hall, som bak ryggen på sine overordnede i Scandinavian Media Group planlegger et av de mest spektakulære oppkjøpsraidene i norsk mediehistorie — han må bare skaffe 1 milliard kroner først. Men ikke alt går etter planen for finansakrobaten og nyjappen.

Den femte boka i serien om Harry Potter, "Harry Potter og Føniksens orden", er blant sommerens absolutte bestselgere. Boka finnes foreløpig bare i engelsk utgave, og det må være engelsklærernes drøm å se at så mange unge helt ned til 10-12-årsalder kjøper og leser boka, mener Owren.

Også hos Tanum rapporteres det om stort sommersalg av krim. Her troner også Henning Mankell på den absolutte salgstoppen. Det er særlig billigutgavene i paperback som er populære.

Ved siden av Harry Potter, som det selges desidert mest av, er "Molly Moons utrolige bok om hypnose" i pocketutgave blant bestselgerne for jenter fra 10 år og oppover. For de litt yngre er Moni Nilsson-Brännströms bøker om den svensk-greske gutten Tsatsiki svært populær. Boka handler om en frisk og fantasifull alenemor som spiller i band og har en sønn med en gresk blekksprutfanger.