Ingen nye restriksjoner på norsk fisk i Russland

Oslo (NTB): Russiske myndigheter vil ikke inneføre nye restriksjoner på fisk fra Norge, etter at de i forrige uke truet med boikott.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over syv år gammel

Den russiske veterinærtjenesten har bestemt seg for at det ikke skal innføres restriksjoner på norsk fisk, til tross for at de hevder å ha funnet parasitter og forhøyet bakterienivå i fisk fra fem norske leverandører.

I et møte mellom russiske myndigheter og den norske ambassadøren i Moskva tirsdag ga veterinærtjenesten uttrykk for at de ser alvorlig på situasjonen. De ba om dokumentasjon fra Mattilsynet og sjømatnæringen på hva som kan gjøres for å sikre trygg mat og redelig handel mellom Norge og Russland, opplyser Mattilsynet.

— Mattilsynet har også et ønske om å få ryddet opp i situasjonen, og vi ser fram til å møte våre russiske kolleger i Moskva i midten av mai, sier forhandlingsleder Bjørn Røthe Knudtsen.

Russerne skal ha funnet levende parasitt i kjølt torskelever, forhøyet bakterienivå i kjølt laks og ørret, og listeria i kjølt lysing og ørret.

Russland var ikke fornøyd med Mattilsynets kontroll og ga tilsynet og de norske fiskeprodusentene en uke på å redegjøre for situasjonen. Fristen gikk ut fredag. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.