Dømt til 15 års fengsel for drap i Bergen

Bergen (NTB): En 29 år gammel afghansk mann er i Gulating lagmannsrett dømt til 15 års fengsel for drapet på en 45-årig somalier på asylmottaket på Ny Paradis i Bergen i fjor vår.

Publisert
  • NTB

Dommen er i samsvar med dommen i Bergen tingrett fra i sommer der han ble funnet skyldig i forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Mindretallet, to av meddommerne, ville ha to år lavere straff fordi de ikke så bort fra at tiltalte selv ble utsatt for et angrep før drapshandlingen, melder Bergensavisen.

Musse Mohamoud Ahmed (45) fra Somalia døde 22. mai i fjor etter å ha blitt knivstukket 24 ganger. Afghaneren hevder han stakk i nødverge fordi han selv ble angrepet, angivelig fordi han hadde konvertert fra islam til kristendom, men han ble ikke trodd av retten.

— Vi forstår at han er i en vanskelig livssituasjon. Han har fått avslag på asylsøknaden og er konvertitt, men jeg kan ikke se at det er formildende omstendigheter her, sa statsadvokat Benedicte Hordnes i sin prosedyre.

Lagmannsretten slår fast at drapet er resultat av en vedvarende og meget smertefull voldsbruk, så vel i intensitet som omfang, blant annet med i alle fall åtte dype og livsfarlige knivstikk, hvor samtlige er potensielt dødelige. (©NTB)

Publisert