Naturvernforbundet vil legge ned gasskraftverk

Oslo (NTB): Naturvernforbundet mener gasskraftverket på Mongstad må legges ned når regjeringen nå gir opp arbeidet med å bygge fullskala CO2-renseanlegg.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Dette er utslipp som må bort dersom vi mener alvor med å kutte klimautslippene. Hvis gasskraftverket ikke legges ned, eller andre utslipp reduseres tilsvarende, frykter vi at hele klimaforliket står i fare, sier leder Lars Haltbrekken.

Han mener gasskraftverket ikke burde ha blitt bygget før rensing var på plass.

— Naturvernforbundet kritiserte avtalen som regjeringen inngikk med Statoil fra første stund. Da som nå mente vi at det aldri skulle vært gitt tillatelse til et gasskraftverk uten rensing fra første dag, sier han.

Et fullskala renseanlegg for CO2-utslipp fra oljeraffineriet og varmekraftverket på Mongstad i Nordhordland ble av statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i hans nyttårstale i 2007 utpekt som den rødgrønne regjeringens «månelanding».

Årsaken til at Mongstad nå skrinlegges, er at veien til utvikling av fangst- og lagringsteknologi er blitt lenger og vanskeligere enn hva regjeringen trodde. Både kostnadene og usikkerheten er blitt høyere enn tidligere antatt. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.