Telenor advarer mot svindelforsøk over telefon

Oslo (NTB): Utenlandske numre har ringt opp og lagt på til flere nordmenn, som risikerer å bli belastet for penger dersom de ringer tilbake. — Ren svindel, sier Telenor.

Publisert Publisert
  • NTB

Flere har mottatt anrop som starter med det latviske retningsnummeret +371. Likt for dem er at oppringeren alltid legger på, som regel etter bare ett ring, melder Romerikes Blad.

— Det som skjer, er at de legger igjen ett eller flere tapte anrop og håper at telefoneieren ringer opp igjen. Da blir man koblet til en teletorgtjeneste og blir fakturert. Dette er ren svindel, og Telenor jobber aktivt med å sperre disse numrene, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor til avisen.

Krokan opplyser at enkelte kunder har blitt taksert for rundt fem kroner i minuttet. Telenor vet ikke hvordan de rammede kundene plukkes ut, men mange blir oppringt på samme geografiske sted til samme tid.

Haugaland og Sunnhordland politidistrikt skriver på Twitter søndag at de får stadig flere henvendelser fra publikum om utenlandske nummer som ringer gjentatte ganger.

— Ikke ring tilbake, du risikerer å bli belastet med et større beløp. Ta heller kontakt med operatør og oppgi nummeret som ringer, oppfordrer politiet. (©NTB)

Publisert