Flaggstang beslaglagt av politiet etter dødsulykke

Julegudstjenesten i Holmenkollen kapell fredag, der kongefamilien deltar, går som planlagt etter dødsulykken på julaften, der en trebarnsmor mistet livet da hun ble truffet av en flaggstang.

Publisert

En kvinne mistet livet da en flaggstang blåste ned utenfor Holmenkollen kapell i Oslo på julaften. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

  • NTB

Kvinnen var 49 år gammel og trebarnsmor. Hun skulle delta i gudstjeneste julaften, og sto i kø utenfor da flaggstangen ved kapellet blåste over ende og traff kvinnen.

Den tradisjonelle gudstjenesten fredag gjennomføres som planlagt klokken 12, men det vil være en egen minnestund for kvinnen. Kapellet åpnet klokken 11 slik at folk kunne få tenne lys for den omkomne trebarnsmoren, opplyser prest Jan-Erik Heffermehl i Ris menighet til Dagbladet.

Politiet startet julaften etterforskning. Flere vitner er avhørt. Foreløpig er det voldsavsnittet som undersøker saken, men den kan bli overført til finans— og miljøavsnittet, som blant annet ser på saker tilknyttet bygningskontroll, opplyser vaktleder Morten Wiik ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

– Vi har tatt beslag i deler av flaggstanga og gjort avhør av vitner på stedet. Dette gjør vi blant annet for å undersøke om noen kan bli stilt til ansvar, eller om dette bare var en tragisk ulykke. Vi har fremdeles noen rapporter som skal skrives, utdyper Wiik overfor VG.

Han understreker at ikke noe tyder på eventuelle svikt i rutiner.

Mye vind

Ulykken skjedde like etter klokka 13.30 torsdag ettermiddag.

– Det var mye vind på stedet, men vi har ikke konkludert med noe som helst. Men flaggstangen har brukket og uheldigvis har den truffet en kvinne i hodet, sa politiets innsatsleder på stedet, Magnus Strande.

En kvinne som deltok på julegudstjeneste i kapellet, forteller at presten mot slutten av gudstjenesten ga beskjed om at det skulle bes etter en ulykke som nettopp var skjedd.

– Vi så at noen løp ut av kirken og at politibiler og ambulanser kom. Vi fikk ikke lov til å gå ut hovedinngangen, men måtte gå ut et annet sted. Da jeg kom ut så jeg flere personer som gråt, og en flaggstang som lå nede, sa kvinnen.

En annen kvinne som sto rett utenfor kapellet, var vitne til at flaggstangen gikk i bakken.

– Det var veldig mye vind. Plutselig ser vi at flaggstangen knekker, sa hun.

Publisert