OnklP ble overrasket med Edvardprisen

Oslo (NTB): OnklP, som egentlig heter Pål Tøien, fikk søndag den prestisjetunge Edvardprisen som årets tekstforfatter for «Styggen på ryggen».

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Han ble overrasket med prisen etter å ha spilt gratiskonsert og kjendisfotballkamp på Hval skole i Oslo til støtte for Sportsklubben Sterling.

Juryen kaller OnklP en ordkunstner som traff en nerve i folket med sin brutale ærlighet og ramsalte beskrivelse av det innerste, tabubelagte mørket.

— Teksten setter på sjeldent åpent vis ord på det som både er dypt personlig, men likevel allmenngyldig - samtidig som den er sjangertro krydret med tidsriktige, humoristiske bilder, heter det i begrunnelsen.

— Med OnklP fikk det kjipe et navn. Og om enn så mørkt og ensomt: Det er noe usedvanlig befriende og ufarliggjørende når hele Norge - ung som gammel - stemmer i at Styggen på ryggen er blitt en av våre nærmeste, fortsetter juryen.

Edvardprisen er en pris som har vært delt ut av norske komponister, tekstforfattere og musikkforlag gjennom organisasjonen TONO siden 1998. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.