– Hvis mitt landsstyre sier at dette er så uansvarlig, at dette kan ikke Fremskrittspartiet være med på å administrere, så er det et klart signal til regjeringen. Da må vi ta dissens, stille kabinettsspørsmål, det er mange løsninger på dette. Men alt avhenger av hva og hvilket vedtak Arbeiderpartiet presser gjennom i Stortinget, sier partiets nestleder Per Sandberg tilNRK.

De parlamentariske lederne møtes til nye samtaler om Syria-flyktninger på Stortinget onsdag formiddag klokka 11. Frp trakk seg fredag fra forhandlingene, mens de øvrige sju partiene på Stortinget fortsatt er innstilt på å få til et bredt politisk forlik.

Økonomi

Opposisjonen krever at Norge tar imot 10.000 kvoteflyktninger fra Syria i år og neste år. Samtidig har partiene uttrykt vilje til å forhandle om antall og tidsplan.

– Det blir en stor utfordring dersom disse partiene gjør et vedtak om å øke antall kvoteflyktninger for 2015 før det er funnet økonomisk inndekning. Økonomien tilsier at vi ikke har mulighet til å ta imot noe mer enn det som allerede er vedtatt, sier Sandberg til kanalen.

Regjeringspartiene har til nå motsatt seg å hente flere kvoteflyktninger til Norge fra Syria i år, utover de 1.500 Norge allerede har forpliktet seg til å ta imot.

En avtale mellom de parlamentariske lederne skal bli forelagt partienes stortingsgrupper før den kan legges fram for offentligheten.

Ansvarlig

På spørsmål om han mener Frp kan være deltaker i en regjering som gjennomfører et vedtak fra stortingsflertallet om å øke antallet syriske kvoteflyktninger, understreker Sandberg at det er partiets landsstyre og landsmøte som må avgjøre det.

– Det er snakk om kostnader på 2 milliarder kroner i året i ti år. Vi må se hva vedtaket blir, og så blir det opp til landsstyret å avgjøre om det er ansvarlig å sitte og administrere det vedtaket, sier Sandberg.

På sinFacebook-sideanslår Frp-nestlederen at det reelle antallet flyktninger kommer til å bli mye høyere – og at det betyr enda større kostnader.

– Disse kostnadene, 20 milliarder på ti år er et minimum. Dessuten er dette basert på bosetting av 10.000 flyktninger, virkeligheten er en annen. Dette blir kvoteflyktninger som vil få en rettighet på familiegjenforening. Dette betyr en bosetting av 20.000, kanskje 25.000, påpeker han.