Skyteepisoden rammet en videospillturnering som fant sted på et kjøpesenter i Jacksonville i delstaten Florida.

Kort tid etter de første meldingene om skyteepisoden, bekreftet sheriffens kontor i Jacksonville hendelsen på Twitter. Det gikk ikke lang tid før de bekreftet at flere personer var skutt og drept.

«Flere er drept på åstedet. Mange er fraktet bort, skriver sheriffens kontor.

En mistenkt gjerningsperson er død. Det er ingen andre mistenkte, opplyste sheriff Mike Williams på en pressekonferanse.

– Åstedet er sikret, den mistenkte gjerningsmannen var en hvit mann og det var flere vitner til skytingen, sier Williams.

I alt ble tre personer funnet døde på åstedet, inkludert gjerningsmannen.

Sheriff Mike Williams møtte pressen søndag. Flere personer er skutt og drept etter en skyteepisode. Foto: Laura Heald / TT / NTB scanpix

Flere til sykehus

Seks personer ble fraktet til sykehus med skader. Fem er i stabil tilstand, tilstanden til en av de seks blir omtalt som alvorlig. Det opplyser helsepersonell ved ett av sykehusene i byen.

Politiet i byen var raskt ute med å be folk om å holde seg langt unna området i sentrum av Jacksonsville. «Det er ikke trygt på nåværende tidspunkt HOLD DERE UNNA», skriver sheriffens kontor på Twitter.

Det er fortsatt ukjent hvor mange personer som er drept eller skadet. Ifølge TV-stasjonen CBS melder lokale medier at fire personer er døde, og at det er totalt elleve skuddofre. Dette er ikke bekreftet av politiet.

Videospillturnering

Skyteepisoden skal ha funnet sted under en videospillturnering, opplyser sheriffkontoret i Jacksonville til CNN. På en nettoverføring av turneringen er det mulig å høre flere skudd før spillingen brått avbrytes.

Deltagerne i turneringen spilte det amerikanske fotballspillet Madden 19. EA Sports, selskapet som står bak spillet, skriver i en uttalelse at de kjenner til skyteepisoden, og at de arbeider med myndighetene for å finne ut hva som har skjedd.

«Vi er sjokkert og i sorg etter den tragiske hendelsen i Jacksonville», skriver NFL, den amerikanske fotballigaen, i en uttalelse.

Tapte i turneringen

Ifølge Steven Javaruski, en deltager i dataspillturneringen, som Los Angeles Times har snakket med, tapte den mistenkte gjerningsmannen et spill i turneringen. Han skal så ha skutt og drept flere, før han begikk selvmord.

– Skyteren angrep målrettet noen få personer, før han skjøt mot minst fem andre. Jeg var vitne til at han drepte to eller tre personer, sier Javaruski.

«Verste dagen i mitt liv»

Drini Gjoka, som var deltager i videospillturneringen, skriver på Twitter at han ble truffet.

«Turneringen ble nettopp beskutt. Jeg forlater stedet og kommer aldri tilbake. Jeg er virkelig heldig. Kulen traff tommelen min», skriver han.

I en annen Twitter-melding beskriver han dagen som den «verste i hans liv».

«Jeg vil aldri ta noe for gitt igjen. Livet kan ta slutt på noen sekunder».

I videoen under beskriver et vitne scenene som utspilte seg etter skyteepisoden.

Presidenten orientert

Det hvite hus' talsperson Sarah Huckabee Sanders sier at president Donald Trump er orientert om hendelsen og følger utviklingen, skriver NBC News på Twitter.

Demokratenes guvernør-kandidat i Florida Philip Levine er «forbannet» over hendelsen.

«Jeg er opprørt og jeg er forbannet. Det er for mange skyteepisoder til å telle ... For mange liv er blitt ødelagt, mens våre ledere gjør ingenting. Det er på tide med nye ledere», skriver han på Twitter.

Rick Scott, guvernør i Florida, sier at han har tilbudt alle ressurser delstaten har.

Jacksonville Ladning, området hvor skyteepisoden fant sted, ligger i sentrum av byen. Det er et stort kjøpesenterkompleks med butikker og kafeer i området.

Jacksonville ligger nordøst i Florida og har over 800.000 innbyggere.