Terrorhåndtering sto sentralt da Stortinget tok fatt på høstsesjonen med den bredt anlagte trontaledebatten tirsdag. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) åpnet med å si at han tar det fulle ansvaret for det som gikk galt 22. juli, mens justisminister Knut Storberget (Ap) redegjorde om den allerede varslede styrkingen av PST, helikopterberedskapen, Oslo politidistrikt og Sivilforsvaret.

Både Stoltenberg og Storberget mente at det Frp ønsker undersøkt, ligger trygt innenfor mandatet til 22. juli-kommisjonen. Frp foreslår at Stortinget oppretter et uavhengig utvalg for å undersøke og vurdere PSTs innsats før, under og etter terrorhandlingene.

Opposisjonen var ikke imponert.

— Jeg er skuffet. Situasjonen er at regjeringen, og den alene, håndterer alle forhold knyttet til terroranslagene i Norge. 22. juli-kommisjonen er regjeringens egen kommisjon. Det virker som regjeringen er redd for at noe skal komme ut. Hva er i så fall det? Jeg er urolig for hele situasjonen, sa Frp-leder Siv Jensen til NTB etter at både Stoltenberg og Storberget ga Frps forslag en kald skulder. (©NTB)