Oppland Arbeiderparti med mistillit til Øygard

Oppland Arbeiderparti har vedtatt å uttrykke mistillit til Vågå-ordfører Rune Øygard.

Publisert: Publisert:

Overgrepstiltalte Rune Øygard forlater tinghuset i Lillehammer etter den første uka i rettssaken mot han. Foto: NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over syv år gammel

LILLEHAMMER/OSLO: Fylkesleder Kjersti Stenseng forteller til VG at Oppland Arbeiderparti stiller seg bak rådet partisekretær Raymond Johansen kom med til Vågå Arbeiderparti før helgen.

Rune Øygard har i helgen vært i samtaler med lokalpartiet etter at Ap-ledelsen fredag sa at han bør trekke seg som ordfører. Øygard har i dag en avtale om permisjon med lønn til rettssaken mot ham er over.

Han er tiltalt for seksuelle overgrep mot ei ung jente, men nekter for dette. Selv om Øygard ikke er blitt dømt, har nå flere i Arbeiderpartiet fått nok.

Trekker seg ikke

Foreløpig har ikke Vågå Arbeiderparti bedt Øygard om å gå, ifølge advokat Mette Yvonne Larsen. Hun bekrefter overfor NTB sent søndag kveld at Øygard i løpet av helgen fattet den foreløpige beslutningen om ikke å trekke seg.

Vågå Ap skal ha et ekstraordinært styremøte mandag kveld hvor denne saken skal drøftes.

– Vågå Ap drøfter nå andre løsninger for Øygard, blant annet permisjon uten lønn, sier Larsen til NRK.

Ifølge forsvareren har likevel Øygard stor forståelse for at Vågå Ap må ta avstand fra ham akkurat nå.

Lederen av Vågå Arbeiderparti, Live Langøygard, sier til Aftenposten at Øygard håper det vil komme fram informasjon de neste ukene i retten som underbygger beslutningen hans om ikke å trekke seg.

– Øygard står midt oppe i en rettssak, og det vil komme ut mer informasjon de neste ukene i retten som han mener vil gi et annet inntrykk – og vise dette i en større sammenheng. Og på bakgrunn av det vil han ikke trekke seg som ordfører, sier Langøygard.

– Kan ikke fortsette

Partisekretær Raymond Johansen ga imidlertid fredag klart uttrykk for at han ikke er i tvil om hva som må bli utfallet.

– Jeg tar ikke stilling til om Rune Øygard er skyldig i det han er tiltalt for, men det som har kommet fram i retten i dag, gjør at mitt råd til Vågå Ap er at Øygard ikke kan fortsette som ordfører, uavhengig av utfallet i rettssaken, sa Johansen til NTB fredag kveld.

– Jeg er kjent med at det skal være et ekstraordinært styremøte i Vågå Ap mandag kveld. Der regner jeg med at de kommer fram til en klok beslutning, la han til.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.