– Det var jo en spesiell opplevelse. Både for meg og andre involverte, sier 23-åringen til Varden.

Lørdag reiste han opp til fjellområdet i Telemark for blant annet feire en bursdag samme med gode kompiser og lagkamerater på håndballaget han spiller på. Etter det som ble en svært hyggelig og fuktig aften i andre etasje på puben Den Lykkelige Sportsmann, var han innstilt på mer moro.

– De andre jeg var der sammen med var fordelt på to hytter. Planen var et nachspiel i den hytta som lå øverst i terrenget, men da jeg kom dit lå alle og sov. Dermed gikk jeg nedover for å finne hytta jeg skulle sove i, sier Kristoffer.

Han kom seg fram til hytta, gikk inn døra og tok av jakker og sko. Deretter gikk han inn i hytta og la seg ned på gulvet i stua. Og sovnet. Men det tok ikke så lang tid før han bråvåknet.

– Jeg hørte at noen kom ut i stua og det var noe visking og tisking. Så husker jeg at det var en som holdt meg i skuldrene og spurte «skal du være her»? Det neste jeg husker er egentlig at jeg våkner på morgenen. I en seng og på et rom som jeg ikke kjente igjen, sier han.

Våknet på feil hytte

Da han åpnet døra til hyttestua ble han møtt av en hund og to ett fremmed par.

– Jeg hadde altså lagt meg til å sove på feil hytte. Noe som er helt surrealistisk. Men de som var på hytta var helt fantastiske og vi lo godt. Jeg tror jo ikke at jeg hadde framstått som noen trussel for dem heldigvis.

– Jeg fikk til og med tilbud om frokost, men da tenkte jeg at jeg måtte få gitt et livssignal til mine kompiser. For jeg hadde selvsagt klart å miste mobilen min et eller annet sted den natta også, sier Kristoffer.

Dette sier hytteeieren

Hytta eies av Ella Cathrine Schøning. Søndag morgen la hun ut et innlegg på Facebook om hendelsen - mens den ubudne gjesten fortsatt lå og sov. Hun forteller til Varden at hun fortalte om det uventete hyttebesøket på Facebook fordi hun vil varsle personer som eventuelt måtte savne Kristoffer.

Denne meldinga la Ella Cathrine Schøning ut i Facebook-gruppa «Vi som trives på Gaustablikk» søndag morgen etter besøket. Foto: Facebook

Schøning forteller at hun oppdaget Kristoffer på hyttegulvet sitt på natta i helga da hun var oppe for å gå på do. Hytta hennes ligger rett ved puben Den Lykkelige Sportsmann, derfor fikk hun raskt mistanke om hva dette dreide seg om.

– Det var åpen dør hos meg, han gikk inn og la seg rett ned, sier Schøning.

Hun opplevde at Kristoffer ikke var i stand til å ta vare på seg selv, og ville derfor ikke sende ham ut i vinterkulda. Løsningen ble en varm seng, siden hun ikke visste hvilken hytte han tilhørte.

– Hyttene er kliss like

Etter at han var kommet seg under dyna, klarte han å si hvem han var. Da han våknet dagen etter, skal han ikke ha klart å huske noe av det som skjedde.

– Han våkna og lurte på hvordan han hadde havna hos oss. Han beklaget og unnskyldte, det kunne ikke vært en bedre gutt å få inn i hytta si, sier Schøning som ikke synes det er så rart at 23-åringen gikk inn i feil hytte.

– Hyttene er kliss like, både på utsiden og innsiden, sier hun.

Kristoffer sier at flere av kompisene fikk med seg meldingen på Facebook og at det raskt ble helgens snakkis da de skjønte at det var han som var den ubudne gjesten på hytta.

– Jeg må jo bare takke de på hytta for at de var så hyggelige. Fylleangsten hadde vært ti ganger verre hvis de ikke hadde vært så greie!

Det ble en fuktig kveld på Den Lykkelige Sportsmann på Gaustablikk.