– Generelt er det lavtrykkspreget vær over store deler av landet inn mot helgen. Det blir ikke veldig dårlig, men heller ikke veldig bra, sier vakthavende meteorolog Marit Berger i Meteorologisk institutt til NTB.

Årets påske kommer tidlig, og det gir utslag på været. Palmehelgen blir neppe solfylt, selv om deler av landet kan vente seg noen solgløtt fredag. Stort sett blir det overskyet og skiftende vær.

– I høyden ser det ikke ut til å være noen fare for at snøen forsvinner til påske. Men ikke glem solkremen, oppfordrer Berger.

Store mengder gammel snø og noe nysnø bidrar til å reflektere solstråler svært effektivt. Vinterhud blir lettere brent, og meteorologen oppfordrer derfor til å følge med på UV-varselet om man skal ut på påskefjellet.

Farevarsel for snøfokk

Med tanke på påskeutfarten ser det ut til å bli mest krevende kjøreforhold på Vestlandet. Torsdag kommer et lavtrykk inn over landsdelen som fører til storm i området rundt Stad. I tillegg er det ventet en del nedbør som vil komme som snø i høyden.

Fra torsdag kveld til lørdag formiddag har Meteorologene sendt ut et gult farevarsel om snøfokk i vestlige fjellområder.

– Det kan være verdt å tenke på om man skal ut og reise. Veier og fjelloverganger kan bli stengt, sier Berger.

Nedbøren er forventet å avta utover lørdagen, men det forblir grått. Også på Øst- og Sørlandet blir det en lavtrykkspreget palmehelg med overskyet vær og mulighet for nedbør.

Her er temperaturen ventet å være relativt lav i starten av påsken, og nedbøren vil dermed komme som snø i fjellet.

– Fredag ser ut til å bli den beste dagen i øst med gode sjanser for sol, forklarer meteorologen.

Palmehelgens værvinner

Også i Midt-Norge blir været skiftende, men temperaturene holder seg stort sett uendret. Det kan bli litt kjøligere inn mot helgen, samtidig som det kommer vind fra sør og sørøst.

– Det blir overskyet og det kommer litt nedbør som kan falle som snø i indre strøk, sier Berger.

Til tross for noe høyere temperaturer i Nord-Norge denne uken, ser påsken ut til å starte kaldt. Inn mot palmehelgen blir det kjøligere i hele landsdelen.

Lavtrykksaktiviteten preger også været i nord, men mindre enn i sør, og det ser ut til å bli lengre perioder med øst og sørøstlig vind.

– Det kan komme noen solgløtt langs kysten, men det er ventet mer skyer og noe snø i indre strøk og på Finnmarksvidda.

Meteorologen spår at Spitsbergen blir helgens værvinner.

– Svalbard får kanskje den beste palmehelgen. Der blir det kjølig, men solfylt.