Bastholm er første vararepresentant for partiet på Stortinget og mener at det å ha kun vegetarisk mat en dag i uka er en vinn-vinn-situasjon.

— Vi redder ikke verden ved å kutte i kjøttforbruket på Stortinget, men det er viktig at de folkevalgte går foran med et godt eksempel. Vi er sikre på at stortingspolitikerne vil bli strålende fornøyd med et fremtidig vegetarisk tilbud på Stortinget, mener hun.

Osloavdelingen av partiet har allerede bidratt til at kantina i Oslo rådhus skal bli grønnere, og byrådet innførte mandag en kjøtt- og fiskefri dag i kantina.

— Kjøttforbruket i verden i dag står for 14 prosent av klimagassutslippene. Det å spise kjøttfri mat en dag i uken er det enkleste klimatiltaket vi kan gjøre, sier miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) til TV 2. Men i Rådhuset møtte tiltaket kraftig kritikk fra i alle fall én misfornøyd kantinebruker. - Jeg vil kalle det overformynderi. Vi politikere skal ikke bestemme hva folk skal spise til lunsj og middag, mener Frp-politiker Tommy Skjervold. (©NTB)