Rundt 100 tidligere soldater og noen yngre tilhengere paraderte gjennom gatene i sentrum av byen fredag. Flere av dem var kledd i falmede uniformer og bar rustne våpen. Da de passerte nær en demonstrasjon mot regjeringen i landet, begynte de to gruppene å utveksle fornærmende tilrop. Det ble kastet steiner, og noen i soldatgruppen avfyrte skudd.

En gruppe unge menn som hadde kastet stein, løp mot ekssoldatene som kjørte vekk i biler og på motorsykler. En veteran, kom seg imidlertid ikke unna og ble slått gjentatte ganger med steiner. Mens han lå døende i gaten, ble støvlene og pistolen hans stjålet. En ambulanse hentet etter hvert den døde mannen.

— Den soldaten fikk som fortjent. Tidligere var det de som drepte folk. I dag ble det ham, sier en av demonstrantene, som hadde et bilde av tidligere president Jean-Bertrand Aristide klistret til pannen.

Demonstrasjonen fant sted i forkant av at Michel Martelly etter planen går av søndag. De voldelige protestene i landet har ført til at presidentvalget er utsatt på ubestemt tid, og Martelly har derfor ingen etterfølger. Det har så langt heller ikke lykte å bli enige om et overgangsstyre når Martelly går av. (©NTB)