Britene har kjempet en hard kamp for kutt i EU-budsjettene, og da passer det svært dårlig for statsminister David Cameron at landet kan ligge an til en saftig ekstraregning.

Justeringen skyldes ifølge avisen Financial Times en endring i beregningen av brutto nasjonalinntekt, som er grunnlaget for EU-landenes bidrag til fellesbudsjettet. Avisen viser til en foreløpig beregning gjort av EU-kommisjonen.

Gladere er nok Frankrike, som ligger an til å kunne få penger tilbake. Det samme gjør Tyskland, Sverige og Danmark, mens økonomiske slitere som Hellas og Italia kan gå på en smell. Også Nederland kommer ut på feil side i beregningen.

Smellen er imidlertid størst for britene. En slik milliardregning vil være nesten umulig å selge for Cameron overfor svært EU-skeptisk opinion. Det svir ekstra at regningen vokser fordi den britiske økonomien har gjort det bedre enn resten av EU de siste årene.

— Cameron er spesielt opprørt ettersom Brussels regnskapsførere også forbereder å gi Frankrike tilbake 790 millioner pund fordi økonomien deres har gjort det dårligere enn den britiske, skriver avisen The Telegraph.