Clinton og Sanders møttes etter siste nominasjonsvalg

Washington (NTB-AP): Hillary Clinton vant Demokratenes siste nominasjonsvalg, i hovedstaden Washington. Både hun og rivalen Bernie Sanders sier de vil samle partiet for å møte trusselen fra Donald Trump.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

Valget i Washington D.C. tirsdag var det siste i kampen om å bli Det demokratiske partiets presidentkandidat.

20 delegater sto på spill, og av dem vant Clinton 20 og Sanders 4. Mens stemmene ble telt opp, møttes de to rivalene for å snakke om nominasjonskampen og veien videre.

På møtet diskuterte de behovet for å samle partiet og møte «trusselen som Donald Trump utgjør mot landet vårt», ifølge uttalelser fra kandidatenes valgkampanjer. I tillegg ble de enige om å samarbeide i prosessen hvor Demokratenes politiske plattform skal utarbeides.

Etter det siste nominasjonsvalget har Clinton 2.219 delegater, mot Sanders' 1.832. Legger man til superdelegatene, leder Clinton med 2.800 over Sanders' 1.881. De ordinære delegatene fordeles i henhold til oppslutning, mens superdelegatene står fritt til å velge hvilken kandidat de vil støtte helt fram til landsmøtet i juli. Det er landsmøtet som formelt utpeker presidentkandidaten. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.