NATO og FN sterkt urolige over Krim-utvikling

Moskva (NTB-AFP-AP): FNs sikkerhetsråd har innkalt til krisemøte om den nye opptrappingen ved Krim-halvøya. Det er Ukraina som har bedt om møtet etter beskyldninger fra Moskva om militær innblanding.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

Også NATO er sterkt bekymret over krisen som ser ut til å bygge seg opp i det omstridte området. En tjenestemann sier at alliansen følger utviklingen tett. Sikkerhetsrådet skal diskutere saken i New York allerede torsdag kveld.

Ukrainas president Petro Porosjenko har gitt ordre om at hæren skal være kampklar ved Krim-halvøya og ved grensen til de opprørskontrollerte områdene øst i landet.

Porosjenkos uttalelse kom etter at hans russiske motpart Vladimir Putin beskyldte Ukraina for å planlegge terrorangrep på Krim. Den ukrainske halvøya ble i mars 2014 annektert av Russland etter en folkeavstemning som er blitt sterkt kritisert av omverdenen.

Torsdag holdt Putin et møte med nasjonale sikkerhetssjefer for å diskutere ytterligere forholdsregler for borgere i området og infrastruktur på Krim, opplyser Kreml.

— Åpenbart vil vi ikke la slike ting gå forbi lett. Dette er en veldig farlig lek, sa Putin, som anklaget Ukraina for å ha sendt militære sabotasjegrupper til halvøya. (©NTB)

Publisert: