Ifølge en ikke navngitt talsmann var det den palestinske gruppen Islamsk hellig krig, som sto bak bomben. Islamsk hellig krig er blant gruppene som erklærte våpenhvile i kampen mot Israel for ti dager siden, og selvmordsaksjonen er den første våpenhvilen ble erklært.Eksplosjonen skyldtes et angrep som ikke er veldig stort etter våre standarder. Men i morgen kan den samme gruppen utføre et annet angrep som krever 20 liv. Det ville bety slutten for den politiske prosessen, sier den israelske utenriksministeren Silvan Shalom.

En eldre kvinne ble drept da taket i huset hennes raste sammen på grunn av eksplosjonen i en landsby nordøst for Tel Aviv mandag kveld. Tre barn som trolig var 65-åringens barnebarn, ble lettere skadd.

En talsmann for en lokal avdeling av Islamsk hellig krig sier til nyhetsbyrået AFP at selvmordsaksjonen ble utført av en 22 år gammel palestiner fra en landsby i nærheten av Jenin på Vestbredden.

Israelsk politi mener selvmordsaktivisten trolig var på vei mot et annet mål, men at sprengladningen gikk av for tidlig.