Blodig uro på Vestbredden og Gaza

Jerusalem (NTB-AFP-Reuters): To palestinere er drept og tre israelere såret i ulike voldshandlinger på den okkuperte Vestbredden og ved Israels grense til Gazastripen fredag.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Volden føyer seg inn i en rekke blodige hendelser i Palestina og Israel de siste seks ukene, men uroen har den siste uken avtatt noe.

Tidlig fredag ettermiddag skjøt og drepte israelske soldater en 72 år gammel palestinsk bilfører da hun angivelig var i ferd med å kjøre på dem på den okkuperte Vestbredden fredag.

Kort tid senere ble en israelsk mann knivstukket utenfor et supermarked ved en bosetning nord for Jerusalem. Israeleren ble påført alvorlige skader, mens den palestinske gjerningsmannen flyktet, ifølge den israelske hæren.

På Gazastripen var det voldsomme sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelske sikkerhetsstyrker, og en 23 år gammel palestiner ble drept.

23-åringen ble skutt i hodet øst for Khan Yunis, ifølge palestinske helsemyndigheter. Den israelske hæren sier mannen ble skutt da en gruppe palestinere forsøkte å ta seg inn i buffersonen mellom Gaza og Israel. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.