Man må bare anta at Google-sjefene Larry Page og Sergey Brin googlet Alphabet før de valgte navnet, skriver The New York Times tirsdag. I så fall ville de oppdaget at navnet er registrert på et av BMWs underselskap.

Google kunngjorde sent mandag kveld norsk tid at nettgiganten splittes opp og fra nå av vil bli eid av et nytt toppselskap som heter Alphabet Inc. Søkemotoren Google blir et heleid datterselskap av det nyopprettede selskapet Alphabet.

Navneskiftet overrasket den München-baserte bilprodusenten BMW, som i en årrekke har brukt samme navn på et av sine datterselskap. BMW eier domenet www.alphabet.com, mens Googles nye moderselskap bruker domenet abc.xyz.

Og BMW ønsker ikke å selge, skriver New York Times. BMW opplyser tirsdag til nyhetsbyrået AFP at selskapet undersøker «implikasjoner for varemerket» etter Googles navnebytte. Det tyske selskapet sier det ikke ble kontaktet av Google før navneskiftet ble offisielt.

Investorene på Wall Street så ikke ut til å bekymre seg over utsiktene for en strid om navnet Alphabet. Google steg nærmere 5 prosent på børsen tirsdag. (©NTB) (©NTB)