Kina vil ha cybersamarbeid med USA

Beijing (NTB-Reuters): Industrispionasje via nettet er en aggressiv handling, sier USAs president Barack Obama med klar beskjed til Kina. Kina svarer at landet vil forsvare egne interesser, men at landet også vil innlede cybersamarbeid med amerikanerne.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Obama sa onsdag at USA understreker overfor Kina at industrispionasje via nettet blir ansett som «en aggressiv handling». Obama ønsker et internasjonalt rammeverk som hindrer internett fra å bli «væpnet», som han kaller det.

I en kommentar torsdag uttaler Kinas viseutenriksminister Zheng Zeguang at tanken om internasjonale retningslinjer er god.

— Vi kan og vi bør samarbeide, sier han, med henvisning til at Beijing og Washington står overfor «felles utfordringer». Derfor er det «spesielt viktig at de to sidene skaper mer gjensidig tillit og samarbeid i cyberrommet», legger han til.

— Samtidig er den kinesiske regjeringen opptatt av å beskytte sine egne interesser i cyberrommet og er hardnakket imot enhver form for uttalelser eller utspill som skader Kinas interesser, sier Zheng.

Amerikanske tjenestemenn uttalte i forrige uke at USA vurderer sanksjoner mot både russiske og kinesiske personer og selskaper for nettangrep mot amerikanske kommersielle mål. Men det vil bli sett på som en diplomatisk blunder å skulle innføre sanksjoner overfor Kina før president Xi Jinping besøk i Washington i neste uke, påpeker en tjenestemann i Det hvite hus. (©NTB) (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.