2.200 enslige barn blant flyktningene i Hellas

To tredeler av de 2.200 enslige flyktningbarna som er strandet i Hellas, har ikke noe sikkert sted å oppholde seg, ifølge Redd Barna.

Publisert:

tb0eadbd.jpg Foto: Reuters / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

IDOMENI: Mange er traumatisert og er lett offer for utnyttelse, vold og sykdom, mener Redd Barna.

Organisasjonen anslår at anslagsvis 2.200 enslige barn er strandet rundt om i Hellas på grunn av stengte grenser.

Noen reiser uten pårørende, andre har mistet familiegruppen underveis.

Mistet familien

Noen forteller at de var på vei for å møte familien som har slått seg ned lenger nord i Europa, da grensene ble stengt for en måned siden.

Ved denne grensepasseringen mot Makedonia ved byen Idomeni oppholder det seg til sammen 12.500 migranter i en midlertidig teltleir på stedet, og forholdene er svært elendige.

En gruppe barn som blir fraktet fra grensebyen Idomeni ved den gresk-makedonske grense til en nytt mottakssenter. Foto: Reuters / NTB scanpix

På øya Lesvos er det mer enn 150 enslige barn i mottakssenteret i Moria. Barna her forteller om sykdom, vold og tyveri inne på senteret.Fordi barnesenteret er fullt, er 57 barn overført til et annet mottakssenter i Moria, som er ledet av politiet.

Gjenforening

– Greske myndigheter har ikke nok ressurser til å lede sentrene og beskytte enslige barn som er strandet i Hellas. Dermed er flere av dem tatt inn av politiet, her er de blitt holdt i flere uker under dårlige forhold, sier Amy Frost, gruppeleder i Hellas for Redd Barna.

Bare siden nyttår er det kommet inn 1.200 forespørsler om plasser for enslige barn. De formelle kanalene som skal organisere gjenforening med barnas familier, er svært underdimensjonert, med ventelister på flere måneder.

Publisert:

Les også

  1. Paven tok med syriske flyktninger på flyet fra Hellas

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Hellas