Katt i bur funnet død i sjøen

Katten druknet etter all sannsynlighet da buret ble kastet ut i sjøen.

Publisert: Publisert:

Jan Holden forteller at han og kameraten Espen Henriksen pleier å dykke en del langs klipper ned til 30 meters dyp i Øygarden, og at de var på vei tilbake fra et slikt dykk da de fant buret forrige uke. - Espen løftet opp byret, og der stakk det ut en kattepote. Vi fikk litt sjokk begge to, sier han. Foto: FOTO: ESPEN HENRIKSEN

  • Erlend Langeland Haugen
Denne artikkelen er over fem år gammel

Ferien er høysesong for dumping av kjæledyr. Sist uke fant to fritidsdykkere en katt i et bur ved Rognsund kai i Øygarden, skriver Bergens Tidende.

— Fryktelig grovt, sier Linn Krogstad i Dyrebeskyttelsen Norge.

Organisasjonen ble kontaktet av dykkerne som ikke helt visste hva de skulle gjøre med funnet.

— Ifølge dykkerne hadde katten poten utenfor gitteret i buret. Det kan tyde på at den har kjempet for å komme seg ut, så vi har grunn til å tro at den var i live da buret ble kastet på sjøen, sier hun.

Dykkeren: - Vi fikk sjokk

Jan Holden, en av dykkerne som fant katteburet, er sjokkert over hva folk får seg til å gjøre med kjæledyrene sine når ferien nærmer seg. Buret ble funnet på fire-fem meters dyp ca. ti meter fra kaien.

— Det så veldig ut som den var i live da den ble dumpet, med poten utenfor gitteret. Det er opplagt at noen har valgt den lettvinte løsningen for dyrepass og kastet buret fra kaien, sier Holden, og fortsetter:

— Du hører om sånt, men det er noe annet å oppleve resultatet på nært hold. Jeg synes det er helt hårreisende at folk har så lite respekt for liv.

Han forteller at han og kameraten Espen Henriksen pleier å dykke en del langs klipper ned til 30 meters dyp i Øygarden, og at de var på vei tilbake fra et slikt dykk da de fant buret forrige uke.

— Espen løftet opp buret, og der stakk det ut en kattepote. Vi fikk litt sjokk begge to.

De lot buret bli og gikk opp på land, der de diskuterte hvordan de skulle gripe det hele an. De fant ut at de måtte ned igjen og ta bilder, noe de gjorde i går, og kontaktet Dyrebeskyttelsen.

— Katten ligger fortsatt der, vi vet ikke helt hva vi skal gjøre med den. Den har gått i oppløsning og det er ikke mye igjen, så den har nok ligget der en del dager.

Politianmelder saken

Dyrebeskyttelsen vil politianmelde saken i morgen.

— Vi er klar over at mange velger lettvinte løsninger når det ikke lenger passer å være dyreeier. At noen velger å kaste familiedyrene sine på havet, har vi dessverre også hørt om før. Det er helt grusomt at noen kan utsette et dyr for den lidelsen som er gjort her, sier hun.

Buret og kattekadaveret er foreløpig ikke hentet opp.

— Vi har vurdert obduksjon, men kadaveret er såpass i oppløsning at det ikke vil gi noen svar. Vi håper at noen vet eller har sett noe, slik at vi kan gå videre med saken, sier Krogstad.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.