Hva utfallet av søndagens møte blir er med på å avgjøre om de til sammen rundt 7.800 lærerne fortsatt skal være i streik mandag morgen.

De tre mindre lærerforbundene – Skolenes landsforbund, Norsk Lektorlag og Musikernes fellesorganisasjon – skal under fredagens sonderinger ha fått beskjed om å forlate møterommet slik at Utdanningsforbundet og KS kunne fortsette dialogen, melder TV 2. Partene vil fortsette arbeidet gjennom helgen og har avtalt å møtes søndag for å gi en avklaring før mandag, opplyser TV-kanalen videre.

– Gjenstår mye

Da partene møttes til andre sonderingsrunde fredag, var det første gang de møttes siden forhandlingene brøt sammen sist torsdag.

Da sa partene at det fortsatt gjenstår for mange uenigheter til at de kunne enes.

– Vi vet hvor mange elementer som ligger igjen i dette arbeidet, og derfor pågår sonderingene fortsatt, sier Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied før partene gikk inn på møterommet på Kommunenes Hus i Oslo.

– Vi skal jobbe intenst gjennom hele helgen, men vi er avhengige av at alle parter gjør det, sier Lied, som legger til at partene snakker greit sammen.

KS-leder Per Kristian Sundnes sier at presset for å få til en løsning har økt og er større enn tidligere.

– Det er helt klart at det er vanskelig, ellers så hadde vi løst det. Dette er en situasjon KS overhodet ikke ønsker for norske skoleelever og foreldre. Vi jobber seriøst og kommer til å gjøre det i hele dag, sa Sundnes før sonderingene startet.

Ytterligere opptrapping

Torsdag ble streiken kraftig trappet opp, og fredag er over 7.800 lærere fra de fire lærerorganisasjonene i streik. Arbeidskonflikten rammer dermed også de yngste elevene.

Fredag tok Norsk Lektorlag ut ytterligere 31 lærere ved videregående skoler i Stavanger og i Sande i Vestfold. I tillegg venter 41 medlemmer hos Musikernes fellesorganisasjon på å streike fra mandag morgen.

Leder i lektorlaget Gro Elisabeth Paulsen sa før sonderingene at de har en plan for opptrapping.

– Vi har lagt våre planer lenge før disse samtalene begynte. Vi får se når opptrapping blir, sa Paulsen i forkant av møtet.

– Vil koble inn regjeringen

Lærerne nektet å akseptere arbeidstidsavtalen som ble tilbudt av KS under forhandlingene og meklingen på forsommeren. Den innebærer pålegg om mer bundet tid på skolen, større makt til rektor i forvaltningen av lærernes arbeidstid og dårligere ordninger for lærere som pålegges å ta vikartimer for kollegaer.

Møtene de siste dagene har vært preget av strengt hemmelighold. Opplysninger om hvor og når de skulle møtes, er blitt holdt tilbake.

Det er grunn til å tro at partene ønsker å koble inn regjeringen på en eller annen måte, for å få hjelp til å finne en løsning, ifølgeKommunal Rapport.

Kunnskapsdepartementet opplyste fredag til NTB at de ikke har fått noen formell henvendelse om dette, og foreløpig bare kjenner utspillet gjennom mediene.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har hittil ikke ønsket å svare på om han eventuelt vil ha noe å by på.