GRANTHAM: I tillegg til å snakke om hvor ofte de leser i Bibelen måtte Clinton og Obama forsvare sin støtte til selvbestemt abort da de møtte opp til en utspørring arrangert av gruppen Faith in Public Life søndag.

Abort er svært kontroversielt i deler av det amerikanske samfunnet, og mange kristne grupper ønsker et nytt forbud mot abort i USA. De to demokratiske kandidatene ble søndag spurt om de tror livet begynner ved unnfangelsen.

– Jeg tror potensialet for liv begynner ved unnfangelsen, men for meg handler det ikke bare om et potensielt liv, men også de andre livene som er involvert, sa Clinton i intervjuet på Messiah College i Pennsylvania.

Også Obama understreket at han fortsatt støtter selvbestemt abort og hadde ikke noe svar på spørsmålet om når han tror livet begynner.

Demokratene holder sitt neste nominasjonsvalg i Pennsylvania 22. april.

Republikanernes presidentkandidat John McCain takket nei til å delta på utspørringen om tro søndag, noe som har fått flere evangeliske ledere til å reagere.

– Det er en tapt mulighet for ham. Man får ikke slike muligheter ofte, og det er kamp om mellom 25 og 40 prosent av stemmene blant de evangelisk kristne i år, sier Richard Cizik i National Association of Evangelicals.