Den moderate oppgangen onsdag med 0,2 prosent ble raskt snudd til kraftig nedgang da børsen åpnet torsdag morgen. Rett etter åpning var hovedindeksen ned 1,4 prosent. Etter hvert som handelen tok seg opp, begynte det å gå riktig vei, men ved 10-tiden var hovedindeksen fortsatt ned med 1 prosent, til 509,8 poeng.Nedgangen rammet bredt. Kun elleve selskaper lå på plussiden ved 10-tiden. Blant dem var Orkla med en oppgang på 0,74 prosent og Norske Skog med en oppgang på 2,05 prosent.

VerdifallBørslokomotivet StatoilHydro måtte på sin side se verdien skrumpe med 1,53 prosent. Hydro var i samme båt, med en nedgang på 1,37 prosent, og Telenor var ned med 1,75 prosent.

Oslo Børs var ikke den eneste europeiske handelsplassen som måtte tåle røde tall torsdag formiddag. Også Dax-indeksen i Frankfurt fikk en dårlig start, men med en nedgang på 0,4 prosent var ikke fallet så stort som på oljetunge Oslo Børs. Cac 40-indeksen i Paris var i morgentimene torsdag ned 0,5 prosent, mens FTSE 100-indeksen i London gikk mot strømmen og kunne vise til en oppgang på 0,6 prosent.

Asia nedDen generelle nedgangen i Europa kom etter at asiatiske børser torsdag falt kraftig. Hang Seng-indeksen i Hongkong raste 3,3 prosent, og Nikkei-indeksen i Tokyo falt 2 prosent, etter at aksjene i USA onsdag kveld måtte tåle juling med en nedgang på 2,6 prosent på Dow Jones og 2,5 prosent på Nasdaq.

Oljeprisen begynte å falle onsdag etter langvarig oppgang. Nordsjøolje ble til slutt solgt for 90,55 dollar, ned fra 94 dollar tidligere på dagen, mens amerikansk lettolje gikk for 95,81 dollar ved børsslutt onsdag, ned fra 98 dollar tidligere på dagen. (©NTB)