AALBORG: Det var rett før midnatt lørdag kveld at den danskealarmsentralen fikk melding om at det ble hørt rop om hjelp i Limfjorden isentrum av Aalborg i Danmark.

En større redningsaksjon ble satt i gang med både dykkere oghelikopter for å finne den mulige forulykkede.

Det danske nyhetsbyrået Ritzau melder at etter cirka timinutter med søk ble det funnet en svømmende nordmann 50 meter nord forLimfjordbroen. Selv om han hadde ropt om hjelp var han ikke i umiddelbar fareog ønsket ikke å gi opp sin nattlige svømmetur.

Da de endelig fikk mannen på land ble det raskt klart forredningsmannskapene at han var full og aldri var i umiddelbar drukningsfare.Det kan koste han dyrt.

Får regninga

— Han kan se fram til en klekkelig bot, sier vaktsjef HenrikBeck ved Nordjyllands politi til Ritzau. Han poengterer at å holde ethelikopter i lufta koster flerfoldige tusen kroner.

Nordmannen fortalte til politiet at også en kamerat haddesvømt over fjorden. Denne kameraten ble funnet tør og like hel ved vannkanten.

Politiet sier tilnyhetsbyrået at de ofte får meldinger om unge folk som forsøker å svømme tvers overfjorden. Politiet har tidligere advart mot slike nattlige svømmeturer dastrømmen i fjorden er sterk og farlig. Fjorden er omrtrent 400 meter bred på stedet nordmannen forsøkte å svømme.