Det skjer lørdag på Melahuset i Oslo, der Obah Aanonsen (22) og Jenny Ayunda (23) gir til beste konseptet de startet i Kristiansand – der de begge nylig fullførte en bachelor i musikk.

– Målet med konserten er jo å hylle svart musikk og kultur. Vi ser jo på konserten litt fra to vinkler. En: Som en kampsak. Og to: Som en feiring av noe fint, fortalte de i fjor til studentavisen Unikum.

De gjorde sin debut under fjorårets feiring av Black History Month Norway, først i Kristiansand, deretter i Oslo. Tanken er å formidle de viktige historiene bak og i sangene, heter det fra Obah og Jenny.

– I år er vi stolte over å ikke bare kunne vise frem musikk av svarte artister, men også av mange kvinnelige svarte artister. Vi har faktisk likestilling i settlisten vår med 8-8, ler de – før de påpeker:

– Det er også en del av mangfoldskampen! Vi inkluderer også låter som handler om svart skjønnhet, hvor det synges om både respekt for kulturen og de unike sidene ved svart skjønnhet, skildret av søstrene Beyoncé og Solange Knowles.

Obah Aanonsen og Jenny Ayunda forteller at sentralt i årets konsert er afropop, med referanser til Burna Boy, Fela Kuti, Aretha Franklin, Erykah Badu, Knowles-søstrene. De har inkludert mange samplede låter, med kroneksemplet «Rapper's Delight».

Om konserten på Melahuset lørdag 1. oktober lover de to: – Det er mye African Pride, og mange sterke kvinner som inngår i programmet!