NBIM-topp om Tangen-bråket: Skulle gjerne vært unngått

Oljefondets nestleder Trond Grande ønsker ikke å kommentere om han er rede til midlertidig å ta over som oljefondssjef hvis det skulle bli aktuelt.

Publisert: Publisert:

Nestleder Trond Grande i oljefondet fikk tirsdag spørsmål om bråket rundt ansettelsen av Nicolai Tangen har påvirket fondets omdømme negativt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

  • NTB

På direkte spørsmål om han er rede til midlertidig å ta over som sjef, svarte han på en pressekonferanse tirsdag:

– Det er et hypotetisk spørsmål. Vi har en ny konsernsjef som kommer 1. september. Det er det vi har planlagt ut fra.

Trond Grande er nestleder for Norges Bank Investment Management (NBIM), som forvalter oljefondet. Han søkte selv på stillingen som oljefondssjef, men ønsket tirsdag ikke å kommentere sin egen rolle i prosessen.

Det var som kjent Nicolai Tangen som fikk jobben, men det pågår nå en heftig politisk diskusjon om prosessen knyttet til ansettelsen av hedgefondforvalteren.

Grande avviste etter å ha lagt fram oljefondets halvårsresultat at fondet har fått noen direkte negative reaksjoner fra sine forretningsforbindelser i forbindelse med Tangen-ansettelsen.

– Jeg er ikke i en posisjon hvor jeg kan bedømme hvorvidt fondet er påført stor skade eller ikke av dette, sa han.

– Det er helt opplagt en situasjon vi gjerne skulle unngått, men forhåpentligvis har vi bygget opp et omdømme over mer enn 20 år som kan tåle litt turbulens.

Publisert:

Les også

  1. Hastemøte om Nicolai Tangen

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Nicolai Tangen
  2. Norges Bank