Politiet kunngjorde onsdag at mer enn 100 polititjenestemenn nå arbeider på fulltid i en egen gruppe som etterforsker terrorsaken. Etterforskningen er organisert i 28 undergrupper, og en gruppe skal kartlegge Breiviks kontakt med høyreekstreme bloggere. — Vi etterforsker disse både i Norge og i utlandet, men jeg kan ikke gå i detalj når det gjelder dette arbeidet. Det er naturlig at vi får bistand fra utenlandsk politi når det gjelder etterforskningen av dem som kommer fra utlandet, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Aftenposten.

Professor Ragnhild H. Hennum ved juridisk fakultet på Universitetet i Oslo (UiO) tviler på at Breiviks kontakter i ulike internettfora kan siktes for såkalt «psykisk medvirkning».

— Hvis det dreier som en flyktig kontakt i et internettforum, kan jeg vanskelig se for meg at man kan bli dømt for psykisk medvirkning, sier Hennum.

Den anonyme bloggeren «Fjordman» er den mest siterte personen i Breiviks såkalte manifest, og en rekke av hans tekster er gjengitt i sin helhet av Breivik. Hennum sier at hun, ut ifra det som er kjent i mediene så langt, ikke mener Fjordman vil kunne siktes for noen form for medvirkning til terrorhandlingene 22. juli. (©NTB)