Ifølge tiltalen skal mannen ha overfalt en kvinne som satt og tisset på Einar Gerhardsens plass i regjeringskvartalet natt til søndag 29. mai, skriver VG Nett.Tre dager senere, natt til onsdag 1. juni, skal 20-åringen ha uført en ny voldtekt i Uelands gate. Han skal ha tatt kontakt med kvinnen på en buss som stoppet ved Alexander Kiellands plass. Mannen skal ha overfalt kvinnen og holdt henne fast til voldtekten var fullbyrdet.

Den første voldtekten ble ifølge VG Nett oppdaget av sikkerhetsvaktene i regjeringskvartalet via overvåkingskameraer. De anholdt 20-åringen og kontaktet politiet, men politiet var opptatt, så vaktene måtte la den nå tiltalte mannen gå.

Politiet gikk etter den andre voldtekten ut og etterlyste tiltalte med navn og bilde. Mannen meldte seg selv ved Stovner politistasjon fredag 3. juni. Der skal han ha forklart at han var mannen som var etterlyst for voldtektene.

Politiet har tidligere uttalt at de er 100 prosent sikre på at 20-åringen er gjerningsmannen. Det er satt av én dag til rettssaken mot mannen, som starter i Oslo tingrett tirsdag. (©NTB)