LARVIK: – Jeg kan bekrefte at en navngitt person kontaktet meg. Han sa at det var han som hadde drept Ronald Ramm, og at drapet nå kunne anses som oppklart, sier Horst til VG.

Det hadde ikke gått mer enn noen uker etter at drapssaken ble foreldet i desember i fjor, at mannen tok kontakt med Horst. Etter en dialog mellom de to, valgte mannen på telefon i august i år å tilstå drapet på 71-åringen.

Jørn Lier Horst var ung politimann da Ronald Ramm ble funnet drept i Larvik i desember 1995. Hans debutroman «Nøkkelvitnet» er basert på drapet. Horst tror boka er en direkte årsak til at det var nettopp han som mottok tilståelsen.

– Personen som nå har tilstått, var tidlig inne i saken. Han er også en jeg kjenner gjennom det kriminelle miljøet i Larvik, sier Horst som har permisjon fra jobben i politiet mens han skriver på en ny bok.

Politiadvokat Magnar Pedersen bekrefter overfor avisa at mannen har kommet med det politiet betrakter som en forbeholden tilståelse. De ønsker nå at mannen avgir en skikkelig forklaring. Men mannen selv ønsker ikke å bekrefte at han har tilstått drapet på den 71-årige pensjonisten for 15 år siden. (©NTB)