Solberg og familien samlet flere enn ti personer to dager etter hverandre i vinterferien for å feire statsministerens 60-årsdag. Først var familien uten Solberg på en restaurant, og neste dag var alle samlet i en leilighet på Geilo.

Solberg og familien var på Geilo siste helgen i februar. Politiet besluttet selv å starte etterforskning etter at det kom tips om saken via NRK , som først publiserte saken 18. mars.

Politiet sa først at de håpet å gjøre ferdig etterforskningen før påskeuka, men utsatte avgjørelsen da det viste seg at de trengte mer tid.

Sørøst politidistrikt vil holde en digital pressekonferanse klokken 10 fredag formiddag. Der vil politimester Ole B. Sæverud orientere om hvilken avgjørelse som er gjort i saken.

Statsministeren har selv sagt at hun er lei seg for det som skjedde. Både hun og ektemannen Sindre Finnes ble avhørt av politiet i løpet av etterforskningen.

foto
Hallingstuene i Geilo, det ene av stedene hvor statsminister Erna Solbergs familie kan ha brutt koronaforskriften da statsministerens 60-årsdag ble markert i vinterferien. Politiet har bestemt seg for å starte etterforskning av saken. Foto: Hallingdølen/NTB scanpix