Test av koronavaksine stoppes etter mulige alvorlige bivirkninger

Testingen av legemiddelgiganten AstraZenecas såkalte Oxford-vaksine er satt på vent etter mistanke om alvorlige bivirkninger hos testpersoner i Storbritannia.

Fase 3-testingen av vaksinen, som utvikles av AstraZeneca og University of Oxford på ulike steder i USA, ble satt på vent etter en gjennomgang av vaksinetestingen, skriver nyhetsnettstedet Stat.

Skutt gjennom vindu i Oslo

Politiet rykket ut til Granstangen i Oslo i forbindelse med mange meldinger om smell fra området. Det ble avfyrt flere skudd gjennom et vindu.

Det var flere personer som sov i leiligheten, men ingen har blitt skadd. Ifølge politiet var det ingen barn til stede. Det er foreløpig bare funnet ett kulehull.

Les egen sak om hendelsen her.

102 nye koronasmittede registrert siste døgn

Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Det var ved midnatt registrert 11.623 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 102 meldte tilfeller siste døgn.

De siste to dagene er økningen på 235 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Store branner i Moria-leiren

Foto: Panagiotis Balaskas / AP / NTB scanpix

Det brenner kraftig i asylleiren Moria på den greske øya Lesvos. Folk evakueres fra leiren, som i helgen ble satt i koronakarantene.

Migranter og flyktninger har blitt evakuert bort fra brannene, opplyser myndighetene. Det er ikke klart hvordan brannene startet, og det er ikke meldt om skadde.

Les egen sak om hendelsen her.

USA vurderer sanksjoner mot Hviterussland

Foto: Nicholas Kamm / Pool via AP / NTB scanpix

Utenriksminister Mike Pompeo sier USA vurderer sanksjoner mot personer som er involvert i «menneskerettighetsbrudd og undertrykkelse» i Hviterussland.

I en uttalelse fordømmer Pompeo meldingene om bortføringen av opposisjonspolitiker Maria Kolesnikova og to andre opposisjonelle.