Kulda sammen med løs snø som føyker skaper problemer både når det gjelder sporveksler og kompressorsystemene i togene og T-banen. Det gjør at vi ikke får startet tog, at de blir stående fast eller at bremsesystemene slår seg på. Det fører også til at vi ikke får åpnet eller lukket dørene på lokomotiv og togsett, sier vakthavende informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til NTB.Resultatet er at mange tog er innstilt og forsinket. Ifølge NSB er det Østlandsområdet som er hardest rammet.

Vi har hatt størst problemer på Vestfoldbanen og også på Dovrebanen. I tillegg er mange lokaltog i Østlandsområdet innstilt, men det er satt opp busser og det kjøres taxier for å bringe passasjerene dit de skal, sier Colstrup.

Natt til i dag ble nattoget til Bergen to timer forsinket fordi bremsene slo seg på en togvogn, og ville ikke slå seg av igjen.

De aller fleste tog går likevel som normalt, på tross av problemene. Men NSB ber folk om å kle godt på seg for å være på den sikre siden i tilfelle de må vente på transporten.