De voldelige protestene har skapte en vannkrise i hovedstaden etter at gjenger ifølge lokale medier ødela pumpene ved et vannverk i den nordindiske delstaten Haryana.

Opptøyene brøt ut fredag etter flere fredelige demonstrasjoner fra medlemmer av Jat-kasten tidligere i uken. Kastens medlemmer mener de diskrimineres og krever at myndighetene kvoterer dem inn i offentlige stillinger og på universitetene.

Innenriksdepartementet har utstasjonert 4.000 soldater og 5.000 paramilitære for å gjenopprette lov og orden. Tiltaket beskrives som en massiv maktdemonstrasjon, og soldatene har en stående ordre om å skyte dersom de mener det er nødvendig.

Totalt er minst tolv mennesker drept og rundt 150 såret siden fredag, opplyser P.K. Das i Haryanas sikkerhetsmyndighet til pressen søndag kveld.

Demonstrantene har gjennom helgen satt fyr på hus og jernbanestasjoner og satt opp veisperringer. Søndag fortsatte de å tenne på og plyndre butikker, og væpnede demonstranter herjet i gatene på tross av hærens inntog. (©NTB)