Rapport: - Regnskogen halvert siden andre verdenskrig

Oslo (NTB): Regnskog tilsvarende tre ganger arealet av Norge er blitt borte på tolv år. Dessuten trues halvparten av verdens største regnskog, Amazonas, av ødeleggelse, ifølge en ny rapport.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Til tross for økt politisk oppmerksomhet og mer bevissthet enn noen gang om hvor viktig regnskogen er, fortsetter raseringen i høyt tempo, viser rapporten State of the rainforest fra Regnskogfondet og GRID Arendal.

— Regnskogen er halvert siden andre verdenskrig, og regnskoglandene planlegger enda større innhogg i årene som kommer. Vi har ikke mye tid på oss på å snu denne utviklingen. Heldigvis finnes eksempler på at det er mulig, sier leder Dag Hareide i Regnskogfondet.

Regnskogen er de fleste steder bebodd av urfolk og skogfolk som har levd i og av skogen i århundrer. Regnskog som er kontrollert av disse gruppene blir beskyttet seks til seksten ganger så effektivt som i områder der skogen overlates til såkalt moderne utvikling, ifølge rapporten.

Statsminister Erna Solberg møter neste uke urfolksledere fra blant annet Amazonas, Kongo og Indonesia for å diskutere situasjonen for folk som lever av regnskogen. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.