Den smittede kvinnen ble hentet hjem fra Freetown i Sierra Leone mandag kveld. Flyet lander etter planen på Gardermoen tirsdag formiddag

Flyet er leid inn av USAs utenriksdepartement, melderNRK. Ved midnatt natt til tirsdag var flyet på vei til Norge fra Lungi-flyplassen i Sierra Leones hovedstad Freetown, skriverDagbladet.

Det er Leger Uten Grenser som har inngått avtalen med firmaet som skal hente kvinnen i Freetown i Sierra Leone. Men organisasjonen har fått bistand fra Forsvaret ettersom flyet er under kontrakt med det amerikanske utenriksdepartementet, ifølge NRK.

Flyet det dreier seg om, er en tomotors ombygget forretningsjet av typen Gulfstream III, som eies av det amerikanske flyselskapet Phoenix Air i Georgia.

Dette flyet er tidligere brukt av amerikanske myndigheter til å frakte smittede amerikanere hjem fra Vest-Afrika. Flyet kan bare ta én pasient av gangen. I flyet ligger pasienten i et innvendig plasttelt, hvor vedkommende kan bli stelt av helsepersonell underveis. Besetningen og pasienten puster i separat luft.

Statsminister Erna Solberg (H) bekrefter overfor NTB at det er inngått avtaler med amerikanske selskaper om hjemtransport av ebolasmittede nordmenn.

– Vi jobber også med å få transport opp og gå med Hercules-fly med beskyttelsessystemer i seg, sier Solberg.