Ekstremværet Nina er over

Oslo (NTB): Ekstremværet Nina som lørdag har herjet over store deler av Sør-Norge, anses nå for over, melder Meteorologisk institutt.

Publisert
  • NTB

Etter å ha feid inn over Vestlandet med orkans styrke lørdag ettermiddag og kveld, har vinden minket så mye i hele landet at Meteorologisk institutt i 1.30-tiden natt til søndag fastslo at ekstremværet er over for denne gang.

Flere steder på Østlandet, Sørlandet og særlig Vestlandet meldes det fortsatt om opp mot full storm, men vinden er avtakende, og den skal minke videre utover natten. Fortsatt vil det blåse liten storm i fjellet sør for Finse første del av søndagen.

Stormsenteret hadde natt til søndag delt seg i to, med én del over Midt-Sverige, og den andre delen liggende i ro utenfor kysten av Møre og Romsdal.

I Østfold hadde vinden minket til stiv kuling på kysten, mens det var sterk kuling i Vestfold på den andre siden av fjorden.

I både Buskerud, Telemark og Aust-Agder meldes det fortsatt om kraftige vindkast og storm utsatte steder i fjellet, men dette er uansett under grensen for ekstremvær. (©NTB)

Publisert