Hevder Suu Kyi vil godta mykere linje mot Burma

Bangkok (NTB-AFP-AP): Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi vil ikke gå imot forslag om å lempe på enkelte av straffetiltakene mot Burma, sier en amerikansk politiker. Senator Jim Webb har selv drøftet saken med Suu Kyi.

Publisert:

Han sa mandag at Suu Kyi virker villig til å vurdere enkelte av sanksjonene som er innført mot det burmesiske militærregimet. Suu Kyi, som sitter i husarrest, har tidligere tatt avstand fra utenlandske investeringer i Burma.— Jeg vil ikke utsette meg for risikoen for å framstille Suu Kyis standpunkter på en gal måte. Men mitt inntrykk etter samtalen med henne er at det fins enkeltområder hun kan tenke seg å se på, framholdt senatoren overfor mediefolk i Bangkok.

Suu Kyi fikk treffe Webb søndag, etter at hun i forrige uke ble dømt til nye 18 måneder i husarrest for brudd på betingelsene i en tidligere dom. Dommen er knyttet til episoden der en amerikaner svømte over en innsjø og tok seg inn i hjemmet hennes.

Denne amerikaneren, John Yettaw, ble sendt ut av Burma søndag sammen med senator Webb. Mandag gjennomgikk han medisinske undersøkelser i Bangkok, opplyste en talsmann for den amerikanske ambassaden i Thailand. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.