Israel innfører unntakstilstand i Hebron

Hebron (NTB-AFP-Reuters): Israel har erklært deler av Hebron for «lukket, militært område», og israelske medier spår en nært forestående aksjon mot jødiske bosettere i byen.

Rundt 100 israelske bosettere har okkupert et hus i sentrum av Hebron på Vestbredden, en by med rundt 200.000 palestinske innbyggere.Israelsk høyesterett har slått fast at okkupasjonen er ulovlig og beordret bosetterne til å forlate bygningen innen 16. november.

Bosetterne nekter å etterkomme ordren, og tirsdag kom det til voldsomme opptøyer der israelske soldater tok i bruk tåregass og sjokkgranater for å roe gemyttene.

Bosetterne har fått forsterkninger fra sterkt høyreorienterte nasjonalister og har de siste dagene angrepet palestinere og israelske soldater i Hebron.

Bosetterne og deres støttespillere har også gått løs på palestinske biler og israelske politibiler, malt davidsstjerner på palestinske butikker, vandalisert gravsteder og skrevet blasfemiske og nedsettende slagord som «Muhammed er en gris» og «Død over araberne» på veggene til flere moskeer på Vestbredden. (©NTB)