Ifølge myndighetene ble 17 utenlandske turister, en sivil tunisier og en tunisisk politimann drept i angrepet mot nasjonalforsamlingen og et museum i Tunis. Etter det norsk UD kjenner til, er det ingen nordmenn blant ofrene.

Væpnede gisseltakere stormet museet tidlig onsdag ettermiddag og tok gisler. To gisseltakere ble drept av tunisiske spesialstyrker, men statsminister Habib Essid har anslått at opptil fem personer kan ha vært involvert i angrepet. Ingen tok umiddelbart på seg ansvaret for onsdagens terror.

– Angrepet hadde til hensikt å ødelegge for den tunisiske økonomien, sa Essid på en pressekonferanse, der han også oppfordret tunisierne til å stå samlet.

Onsdagens angrep ble fordømt av en rekke statsledere verden over.

Norsk student

Den norske masterstudenten Maria Glenna skulle intervjue en tunisisk parlamentariker da terroristene slo til mot museet i nabobygget.

– Mens jeg var der og ventet på henne, hørte vi bråk ute fra gangen, så fikk vi informasjon om at det var et angrep på museet i bygningen ved siden av, forteller Glenna tilNRK.

Den norske 31-åringen ble holdt i sikkerhet innendørs sammen med parlamentsmedlemmene. Hun forteller at både hun og politikerne beholdt roen.

– Jeg tenkte: Hva kan vi forholde oss til, hva kan jeg gjøre, når kan jeg komme ut, er det andre som trenger hjelp, forteller hun.

Parlamentarikerne, som diskuterte anti-terrorlovgivning da angrepet fant sted, ble etter hvert evakuert.

Varte i timevis

Turister fra Polen, Italia, Tyskland og Spania var blant de drepte, og andre turister fra Frankrike, Sør-Afrika, Polen, Italia og Japan ble såret, ifølge AFP. De første meldingene om skyting ved nasjonalforsamlingen kom like før klokka 13 norsk tid. Nærmere to og en halv time senere opplyste myndighetene at det hele var over. De to gisseltakerne som ble drept, var væpnet med kalasjnikover.

Arabiske våren

Tunisia regnes som det eneste landet der folkeopprøret under den arabiske våren i 2011 førte til en vellykket demokratisk prosess.

Bekymringen for sikkerheten i Tunisia har derimot økt ettersom nabolandet Libya er blitt mer og mer ustabilt. I tillegg har mange tunisiere reist for å kjempe som fremmedkrigere i Irak og Syria, noe som har ført til økende frykt for at terror kan finne sted på tunisisk jord.

Landet styres nå av en regjering som består av både sekulære og moderate islamistiske politikere. (©NTB)

Følg utviklingen direkte her: