Ifølge FN er nå over 50 millioner mennesker over hele verden fordrevet fra sine hjem på grunn av krig og konflikter. Ikke siden andre verdenskrig har så mange mennesker vært på flukt. Verst rammet er Syria.

Europa er nødt til å gjøre sitt for å løse krisen på en sivilisert måte, fastslo kommissæren på en pressekonferanse i Brussel fredag.

— Det vi må gjøre, og EU-kommisjonen har gjort det, er å organisere vårt system slik at vi kan møte dette problemet på et anstendig, sivilisert og europeisk vis, sier Avramopoulos etter et ekstraordinært møte med de 28 EU-landenes innenriks- og migrasjonsministre i Aten torsdag.

Avramopoulos, som selv er greker, sier hele Europa strever med å håndtere den voldsomme strømmen av migranter, men at situasjonen er spesielt ille i Hellas. Bare den siste måneden har nærmere 50.000 migranter kommet til landet.

Ifølge Avramopoulos vil Hellas snart få utbetalt den første potten på 30 millioner euro av i alt 2,4 milliarder euro som EU har bevilget til sine medlemsland og som skal brukes til å håndtere flyktningkrisen. Hellas skal i løpet av den neste seks årene få utbetalt 474 millioner euro. (©NTB)