2.093 flyktninger krysset grensen mandag, opplyser ungarsk politi tirsdag. Det er det høyeste antall på én dag noensinne.

Rekorden ble nådd bare få dager før Ungarn ferdigstiller et gjerde langs grensa for å holde migranter ute.

Krever EU-midlerTusenvis av migranter, de fleste av dem flyktninger, er på vei nordover i Europa etter å ha tatt sjøveien til Hellas via Tyrkia.

Siden Makedonia i helgen ga opp forsøket på å regulere innreisene over grensa til Hellas, har mange av dem kommet til Serbia, som er siste stopp før Ungarn og det grenseløse Schengen-området.

Landets myndigheter krever at EU stiller opp med friske midler for å håndtere flyktningstrømmen.

EU-kommisjonen har tidligere lovet Ungarn 8 millioner euro til nødhjelp og andre tiltak for flyktningene, men det er langt fra nok, ifølge Janos Lazar, stabssjef for statsminister Viktor Orban.

-EU fordeler midlene for å beskytte grensene på en ydmykende måte. De gamle medlemsstatene har rappet pengene fra nye medlemmer, hevder han i et intervju med den ungarske avisen Magyar Hirlap.

UnntakstilstandRundt 8.000 migranter ble registrert i den serbiske byen Presevo i løpet av ett døgn, opplyste Røde Kors mandag. Makedonske myndigheter erklærte unntakstilstand og satte inn hæren på grensa til Hellas forrige uke på grunn av det store antallet migranter og flyktninger som ville inn.

Mange av flyktningene måtte vente i flere dager før Makedonia lørdag kveld ga opp og ga dem fritt leide. Flere av dem har nå krysset Serbia og er ved grensa til Ungarn.

-Vi ble stoppet i Makedonia i to dager. Opptøyene var fryktelige, politiet brukte våpen og tåregass, jeg så en gammel dame som ble banket opp og frastjålet penger og papirer, sier en 29 år gammel IT-ingeniør som flyktet fra IS i Mosul i Irak, til nyhetsbyrået AFP.

Ungarn har registrert over 100.000 migranter så langt i år, sammenlignet med 43.000 i hele 2014. (©NTB)